Friptură de pui cu oțet balsamic
Complexitate:
25 minute
Timp de pregătire:
1300
Calorii:
Ingrediente
- Jumătăți de piept de pui dezosat, fără piele8
- Usturoi granulat1 linguriță
- Piper negru presatdupă gust
- Ulei de măsline2 linguri
- Ceapă tăiată subțire1
- Roșie tăiată în cuburi1
- Oțet balsamic½ păhar
- Busuioc uscat1 linguriță
- Oregano uscat1 linguriță
- Cimbru uscat1/2 linguriță
- Cimbru uscat½ ч. л.
1
Ambele părți ale pieptului de pui se condimentează cu sare de usturoi și cu piper.
2
Într-o tigaie la foc mediu se încălzește uleiul de măsline.
3
Pieptul de pui condimentat se gătește pînă cînd devine rumen, 3-4 minute pe fiecare parte.
4
Se adaugă ceapă, se gătește și se amestecă pînă cînd ceapa se rumenește, 3-4 minute.
5
Roșiile și oțetul balsamic se toarnă pe pui, se condimentează cu busuioc, oregano, rozmarin și cimbru.
6
Se fierbe la foc mic aproximativ 15 minute, pînă când puiul nu devine roz, iar sucul limpede.
Sfat:
Folia de aluminiu poate fi folosită pentru a păstra mîncarea umedă, pentru a o găti în mod uniform și a ușura procesul de curățare.
07.02.2018
Comentarii