Friptură de pui cu oțet balsamic
Complexitate:
25 minute
Timp de pregătire:
1300
Calorii:

Ingrediente

  • Jumătăți de piept de pui dezosat, fără piele8
  • Usturoi granulat1 linguriță
  • Piper negru presatdupă gust
  • Ulei de măsline2 linguri
  • Ceapă tăiată subțire1
  • Roșie tăiată în cuburi1
  • Oțet balsamic½ păhar
  • Busuioc uscat1 linguriță
  • Oregano uscat1 linguriță
  • Cimbru uscat1/2 linguriță
  • Cimbru uscat½ ч. л.
1

Ambele părți ale pieptului de pui se condimentează cu sare de usturoi și cu piper.

2

Într-o tigaie la foc mediu se încălzește uleiul de măsline.

3

Pieptul de pui condimentat se gătește pînă cînd devine rumen, 3-4 minute pe fiecare parte.

4

Se adaugă ceapă, se gătește și se amestecă pînă cînd ceapa se rumenește, 3-4 minute.

5

Roșiile și oțetul balsamic se toarnă pe pui, se condimentează cu busuioc, oregano, rozmarin și cimbru.

6

Se fierbe la foc mic aproximativ 15 minute, pînă când puiul nu devine roz, iar sucul limpede.

Sfat:
Folia de aluminiu poate fi folosită pentru a păstra mîncarea umedă, pentru a o găti în mod uniform și a ușura procesul de curățare.

Comentarii